in

Грижа и здравје на Treeing Walker Coonhound

Нема вистинска загриженост за здравјето на Treeing Walker Coonhound бидејќи тие се многу здрава раса. Со коректен и соодветен став за видот, можете директно да исклучите многу работи. Во ретки случаи, кучето може да развие КСБ, што треба да се третира.

Како и кај многу други раси, проблемите со колковите може да се појават и кај Treeing Walker Coonhound. Затоа, препорачливо е и овде, како сопственик на куче, да се изврши преглед за да се спречи тоа.

За да се осигурате дека вашето куче е секогаш здраво, треба да му давате многу вежби и никогаш да не го занемарувате!

Кога станува збор за дотерување, оваа раса е всушност многу лесна за ракување и лесна за нега. Бидејќи крзното е многу кратко и густо, не му е потребна интензивна нега. Единственото нешто што е важно овде е да вежбаат доволно и да можат да ги истегнат нозете.

Активности со Treeing Walker Coonhound

За да го задржите зафатен Treeing Walker Coonhound, треба да му понудите физичка активност. Еве неколку идеи за можни активности:

  • ловат;
  • усогласеност;
  • послушност;
  • агилност;
  • теренски испитувања.

Мери Ален

Напишано од Мери Ален

Здраво, јас сум Мери! Се грижев за многу видови миленичиња, вклучувајќи кучиња, мачки, заморчиња, риби и брадести змејови. Моментално имам и десет свои миленичиња. Напишав многу теми во овој простор, вклучително и како-да, информативни написи, водичи за нега, водичи за раса и многу повеќе.

Оставете Одговор

Аватарот

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *