in

Udhëzime për Mbajtjen e Derrave Guinea si Kafshe shtëpiake

Interesi për derrat gini është rritur gjatë pandemisë së koronës. Megjithatë, nëse i sillni brejtësit në shtëpinë tuaj, duhet të keni parasysh se ata kanë nevojë për hapësirë ​​dhe janë të lumtur vetëm në grup.

Ata mund të fishkëllenin dhe të kërcasin, janë shumë socialë dhe zakonisht përdorin dhëmbët vetëm për të bluar ushqimin: derrat gini konsiderohen si kafshë shtëpiake relativisht të drejtpërdrejta. Brejtësit nga Amerika e Jugut janë aktualisht në kërkesa veçanërisht të larta.

Andrea Gunderloch, anëtare e shoqatës “SOS Guinea Pig”, raporton gjithashtu rritje të interesit. “Shumë familje tani kanë më shumë kohë. Fëmijët janë më gjatë në shtëpi dhe kërkojnë diçka për të bërë. “Si rezultat, klubet gjithashtu duhet të japin më shumë këshilla – sepse derrat gini janë të vegjël, por ata bëjnë kërkesa për pronarët e tyre të ardhshëm.

Derrat Guinea kanë nevojë për kafshë të tjera

Një aspekt veçanërisht i rëndësishëm: mbajtja individuale nuk është gjë tjetër veçse e përshtatshme për speciet - duhet të jenë të paktën dy nga kafshët. “Guinea derrat janë qenie shumë sociale dhe shumë komunikuese”, thotë Niklas Kirchhoff, mbarështues në “Shoqatën Federale të Miqve të Derrave Guinea”.

Shoqata “SOS Guinea Pig” shet kafshë vetëm në të paktën tre grupe. Ekspertët këshillojnë të mbani ose disa dhi të sterilizuara ose një të sterilizuar me disa femra. Grupet e femrave të pastra kanë më pak kuptim sepse njëra prej femrave shpesh merr një rol udhëheqës "mashkull".

Derrat gini mund të mbahen jashtë ose brenda. Jashtë, sipas Elisabeth Preuss, duhet të jenë të paktën katër prej tyre. "Sepse atëherë ata mund të ngrohin njëri-tjetrin më mirë në dimër."

Kafazet komerciale nuk janë të përshtatshme

Në përgjithësi, ata mund të jetojnë jashtë gjatë gjithë vitit, për shembull në një hambar të gjerë. Nëse dëshironi të mbani derrat gini në apartament, strehimi mjaft i madh është i rëndësishëm: ekspertët këshillojnë të mos përdorni kafaze nga dyqani i kafshëve.

Andrea Gunderloch nga shoqata "SOS Guinea Pig" rekomandon një rrethim të ndërtuar vetë me të paktën dy metra katror sipërfaqe. "Ju mund ta ndërtoni atë me katër dërrasa dhe një fund të bërë me astar pellgu." Në mbyllje, kafshët duhet të gjejnë strehë që ka të paktën dy hapje: Në këtë mënyrë ato mund të shmangin njëra-tjetrën në rast konflikti.

Me një mbyllje të përshtatshme, mbajtja është në të vërtetë e pakomplikuar, thotë Andrea Gunderloch. Dieta e gabuar gjithmonë shkakton probleme, sepse derrat gini kanë një sistem tretës të ndjeshëm.

Ushqeni shumë perime, pak fruta

"Ushqimi transportohet vetëm nëse diçka vjen nga lart." Kjo është arsyeja pse bari dhe uji duhet të jenë në dispozicion gjatë gjithë kohës. Meqenëse derrat gini, si njerëzit, nuk mund të prodhojnë vitaminë C vetë, barishtet dhe perimet si specat, kopër, kastravec dhe luleradhiqe duhet të jenë gjithashtu në meny. Me frutat, megjithatë, këshillohet kujdes për shkak të përmbajtjes së lartë të sheqerit.

"Guinea derrat janë vetëm pjesërisht të përshtatshëm për fëmijët," thotë Hester Pommerening, zëdhënëse e "Shoqatës Gjermane të Mirëqenies së Kafshëve" në Bon. Në ndryshim nga qentë dhe macet, ata nuk mund të mbrohen, por përkundrazi bien në një lloj paralize në situata kërcënuese.

Brejtësit mund të zbuten me dorë, thotë Elisabeth Preuss nga miqtë e derrit të gini. “Por duhet kohë për të fituar besimin e tyre. Dhe edhe nëse kjo funksionoi, ju nuk duhet t'i përqafoni dhe t'i mbani ato përreth. ”

Derrat Guinea gjithashtu duhet të kujdesen gjatë pushimeve

Preuss mendon se derrat gini në përgjithësi janë gjithashtu një opsion për fëmijët. Megjithatë, prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm se ata janë përgjegjës.

Me kujdes dhe mirëqenie të mirë, derrat gini mund të jetojnë deri në gjashtë deri në tetë vjet. Një pyetje tjetër e rëndësishme është se kush kujdeset për kafshët kur familja shkon me pushime p.sh.

Kushdo që, pas shqyrtimit të kujdesshëm, arrin në përfundimin se derrat gini duhet të futen në shtëpi, mund t'i blejë, për shembull, nga një mbarështues me reputacion. Ju gjithashtu do të gjeni atë që kërkoni në agjencitë e urgjencës dhe strehimoret e kafshëve.

Mary Allen

Shkruar nga Mary Allen

Përshëndetje, unë jam Maria! Jam kujdesur për shumë lloje kafshësh, duke përfshirë qentë, macet, derrat gini, peshqit dhe dragonjtë me mjekër. Aktualisht kam edhe dhjetë kafshë shtëpiake. Unë kam shkruar shumë tema në këtë hapësirë, duke përfshirë udhëzimet, artikujt informues, udhëzuesit e kujdesit, udhëzuesit e racave dhe më shumë.

Lini një Përgjigju

Avatar

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *